Devilbiss

Vrhunski pištolji za prskanje i oprema
DeVilbiss Automotive Refinishing

Na tržištu popravaka automobila uspješno se upotrebljavaju proizvodi DeVilbiss. Oprema DeVilbiss je optimizirana kako bi pomoću metalnih temeljnih premaza takoreći uklonila točke i linije te pruža odlično podudaranje boja.

 

DeVilbiss je zadržao svoju predanost inovativnoj tehnologiji. Inženjerski tim DeVilbissa upotrebljava jednake alate za oblikovanje kakvi se upotrebljavaju za razvoj NASCAR-ovih sustava izgaranja, zajedno s NASA-inim sustavima izgaranja za „space shuttle“. U kombinaciji s najsuvremenijim proizvodnim strojevima nastavljamo razvijati najnaprednije pištolje za lakiranje koje je tržište ikada imalo prilike vidjeti.

 

Osnovano 1888., kada je liječnik dr. Allen DeVilbiss iz Toleda spojio žarulju, nekoliko cijevi i podlogu za ulje kako bi stvorio prvi raspršivač za zdravstvenu njegu.

 

Nakon toga je 1907. Izumitelj Thomas DeVilbiss eksperimentirao s prilagodbom prvog raspršivača kako bi stvorio pištolj za raspršivanje u svrhu suočavanja s izazovima raspršivanja. U tom trenutku se počela razvijati masovna proizvodnja, a tehnologija pištolja za raspršivanje Thomasa DeVilbissa pokazala se kao revolucionarni dodatak primjeni boja i lakova na namještaju i automobilima. Raspršivanje laka smanjilo je vrijeme sušenja s više tjedana na sate, a raspršivanje boje zamijenilo je ručno četkanje, što je pridonijelo stvaranju novih radnih mjesta i povećanju produktivnosti u proizvodnji.

 

1990. Illinois Tool Works je kupio DeVilbiss, ali nastavlja postavljati standarde za završno raspršivanje svojim istraživanjima i razvojem, inovativnom linijom proizvoda i predanosti prema uslugama za svoje klijente.